VORES PIL

Pil har mange facetter og anvendelsesmuligheder. Her kan du se, hvordan vi arbejder med pilen og hvad vi bruger den til.

HOLD DIG AJOUR MED NYE PRODUKTER, GODE RÅD OG MEGET MERE

 

Jeg er interesseret i

PILENS ANVENDELSE

Pil (2) (1) (1)

PIL GIVER MANGE MULIGHEDER

Igennem de år vi har beskæftiget os med mange projekter og fundet at pil i mange sammenhænge enten er et godt alternativ eller supplement til andre kendte produkter. Nedenfor er vist et udpluk af de anvendelsesområder pilen har, og nogle af de projekter vi har deltaget i.

PILEFLIS 

Pileflis har flere forskellige funktioner. Pileflis kan både anvendes til afdækning, strøelse, biobrændsel og meget mere. 

Brug pileflis som afdækning i dit bed. Det giver et flot udtryk og hjælper med at bekæmpe ukrudt. Der skal ligges et lag på cirka 10-15 cm for at holde ukrudtet væk. 

Pileflis er rigtig godt til strøelse hos både heste, griser, får og køer. Det er let at håndtere og skaber de absolut bedste vilkår for dine dyr. Det er iøvrigt et rigtig godt produkt, hvis du har astma og allergi i din dyrebeholdning. 

Pileflis kan leveres i både en grov og en knust version.

Skærmbillede 2022 06 15 Kl. 13.26.00

ANDRE ANVENDELSESMULIGHEDER

KNUST PILEFLIS

Knust pileflis anvendes også til blandt andet strøgelse og afdækning. Knust pileflis er meget finere og lettere i strukturen. Du har mulighed for at købe knust flis her hos NY VRAA. 

AFMÆRKNINGSSTOKKE

Afmærkningsstokke af pil er et alternativ til de kendte plastikstokke der både er dyre og forurenende. I Sverige anvendes afmærkningsstokke i stor grad som vejmarkering om vinteren. Det er ikke så udbredt i Danmark endnu, men Thisted kommune aftager f.eks. pilestokke til vejmarkering. Hvis du er interesseret i at høre mere om afmærkningsstokke må du meget gerne kontakte os. 

FYTOEMEDERING 

Anvendelsen af pil til fytoremediering d.v.s. til f.eks. rensning af olieforurenet jord. Fytoremediering kommer af græsk fyton, som betyder plante; remediering = af latin re- + mederi, som betyder at helbrede. Vi har leveret pil til flere projekter. Et mere specielt projekt var Uniscraps losseplads i Hasselager ved Århus. Her var der virkelig tale om vanskelige planteringsforhold, men resultatet er blevet at lossepladsen langsomt er ved at forvandle sig til skov. Dette betyder bl.a. at nedsivning af tungmetaller via regnvandet er reduceret betragteligt.