JAGTPIL 

ET ÅNDEHUL I TERRÆNET

Lav et åndehul i terrænet. I nutidens landbrug med store marker, tynde læhegn og monokultur, skylder vi både som landmænd og jægere, at give dyrene et åndehul i form af en pilekultur. Der giver markvildtet læ for sprøjten og gyllevognen. Det bør være en del af godt landmandsskab.

Råvildt og harer nyder især godt af de sukkerholdige pileskud, der nippes i toppen af både primære og sideskud.

Agerhøns, fasaner, harer og råvildt nyder alle godt af fristedet. Lad ukrudtet vokse op mellem rækkerne og det naturlige fødekammer rækker langt ind i frostmånederne. Det er et godt supplement til de ensformige markafgrøder.

Fuglevildtet nyder godt af både frøukrudtet imellem rækkerne og så den store mængde bladlus der naturligt færdes i pilekulturene. Det fremherskende ukrudt med fødemulighed for dyrene er især pileurter, gråbynker, brændenælder og div. græsarter.

F1D9F02F 13D5 4B0B A89D D8A735F9801A 1 105 C

ANVENDELSE AF JAGTPIL 

Mange planter jagtpil for at skabe gode faciliteter for råvildt. På NY VRAA er vi en del ivrige jægere, og siden vi i 1989 plantede det første areal med pil, må vi sige, at det har gjort underværker for jagten. Der er et rigt dyreliv i pilen, og vi tæller agerhøns, harer og råvildt i hobetal. 

 

SORTER OG EGENSKABER

Karin:
En af de foretrukne pil til klovbærende vildt. Karin kræver en god jord med vandholdende evne for sikker etablering.

Gudrun:
En sort der ikke bliver så høj i sin tilvækst, men sætter mange skud efter nedklipning. Gudrun har store og brede blade og er en klon som vildtet er glad for at stå i da den yder god dækning (og tilsyneladende smager godt) 

Torhild:
Fantastisk jagtpil. Nem at etablere med mange skud. Har stor tilvækst.

Du kan købe jagtpilstiklinge i vores webshop her.