Fra bar mark til pileskov

Det er ved at være sidste frist for at bestille plantemateriale til dette forår. Pilene er lige ved at springe ud, og om få dage kan vi ikke producere mere plantemateriale.
Vi har sammen med
www.netnatur.dk lavet lidt inspirationsvideo om pil - "Fra bar mark til remise"

Se videoen her: 
https://www.netnatur.dk/fra-trampejagt-til-bukkejagt-paa-10-maaneder/
 
VEDVILDTAGER
Vedvildtager
 fokuserer vi meget på i år. En vedvildtager er i ordets forstand en vildtager med vedmasse. I vores tilfælde pil. Det er en fodermark til både klovbærende vildt og småvildt.  Det klovbærende vildt spiser af både blade og stammer, småvildtet nyder godt af insekter, der sidder lavt på pilen og ukrudtsfrø og planter imellem rækkerne.

Pilen indeholder sunde stoffer for vildtet. Pil er bevist som værende smertestillende, antiinflammatorisk og svampehæmmende. Vildtet ved godt, at pilen er naturens medicinskab. 

De sidste par år har vi forsøgt os med undersåning af kløver i nyplantede pil. Ideen er at lave en kvælstofmotor til marken, så den bliver selvforsynende med gødning. Ring gerne for mere information.

Der er blevet målt og vejet, hvilket har udmundet sig i, at undersået kløver bidrager med mere end 100 kg kvælstof pr/ha., som kløveren giver til pilen.

Vi planter nærmest kun 40 cm. stiklinger til vedvildtager. En 40 cm stikling starter op med 4-8 skud pr. plante, hvilket betyder at den er etableret et år hurtigere end en traditionel 20 cm stikling.

Ring på tlf.: 9696 6200 hvis du har spørgsmål til dit næste projekt.


Ny Vraa Bioenergi I/S - Tlf.: +45 9696 6200